Jadłospis Edukacja Dzielnicy Wawer Warszawa

Dzielnica Wawer

Przedszkole nr 107 "Bajkowe Przedszkole"

Stawka żywieniowa od września 2024r. wynosi 16 zł.

JADŁOSPIS 03.11 – 07.11.2025r.

PONIEDZIAŁEK 3 listopada

Śniadanie: kasza jęczmienna na mleku, pieczywo mieszane: z masłem, sałatą, szynka gotowana, rzodkiewka, dymka, pomidor, herbata z miodem, winogrono
Obiad: zupa brokułowa z natką pietruszki, makaron z twarogiem, truskawkami, bitą śmietaną, kompot śliwkowo-jabłkowy, owoc- pomarańcze
Podwieczorek: bułeczka owsiana z masłem, pasta z jajka i szczypiorku, herbata z cytryną, owoc-kiwi
ALERGENY:1,3,7,9

WTOREK 4 listopada

Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane: z masłem, sałatą, serem żółtym, kiełbasą krakowską, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, dymka, owoc- gruszka
Obiad: zupa zacierkowa z natką pietruszki, kotlet mielony- wprz, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, kompot owocowy, grejpfrut
Podwieczorek: naleśniki z dżemem, mleko, owoc- ½ mandarynka
ALERGENY:1,3,7,9

ŚRODA 5 listopada

Śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane: z masłem, sałatą, baleron, twarożek ze szczypiorkiem, papryka, roszponka, rzodkiewki, owoc- melon
Obiad: zupa ogórkowa- zabielana ,potrawka z kurczaka, ryż na sypko, sałata z sosem winegret, kompot truskawkowy z żurawiną i daktylami
Podwieczorek: budyń mleczny z sokiem malinowym, biszkopty, herbatka owocowa, owoc- banan
ALERGENY:1,3,7,9

CZWARTEK 6 listopada

Śniadanie: kasza kuskus na mleku , pieczywo mieszane: z masłem, jajkiem, sałatą, szynką z indyka, ogórek kwaszony, dymka, rzodkiewki, rukola, napar miętowy z miodem, owoc-jabłko
Obiad: kapuśniak z ziemniakami i natką, frykadelki wprz. w sosie koperkowym, kasza gryczana z natką, surówka z warzyw mieszanych (kapusta biała, seler, marchew, jabłko, papryka, ogórek kwaszony), kompot ze śliwek, żurawin i moreli
Podwieczorek: rożki francuskie z czekoladą, jogurt naturalny, pomarańcze
ALERGENY:1,3,7,9

PIĄTEK 7 listopada

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane: z masłem, sałatą, polędwica sopocka, serem żółtym gouda, pomidor, roszponka, rzodkiewki, owoc – grejpfrut
Obiad: krem z ciecierzycy z natką pietruszki, groszkiem ptysiowym, filet z dorsza- panierowany , ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, napój z soku tłoczonego z jabłek
Podwieczorek: twarożek z brzoskwiniami, herbatniki, herbata rumiankowa, melon
ALERGENY:1, 3, 4, 7,9

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.